Jaa alla oleva somessa tai sähköpostilla:

Tämä Olli Tammilehdon kirjoitus on julkaistu Lapin Kansassa (9.1.2018), Länsi-Uusimaassa (8.1.2018), Koillissanomissa (8.1.18), Forssan Lehdessä (9.1.18) ja Kauppalehdessä (15.1.18). Uudelleen julkaiseminen toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Kraanavesi pannassa Kotipizzassa

Olemme tottuneet yhdistämään byrokraattisen jäykkyyden ja sääntöjärjettömyyden valtiollisiin laitoksiin. Suurten yhtiöiden aikakaudella kafkamaisia kokemuksia saa kuitenkin todennäköisemmin yksityisessä maailmassa.

Hiljattain astuin nälkäisenä pizzeriaan, joka kuuluu pohjoismaiden suurimpaan ketjuun. Tilasin pizzan ja menin hakemaan vettä tutusta paikasta juomajääkaapin alahyllyltä. Siellä ei ollut kuitenkaan vesikannuja. Niinpä pyysin tiskiltä lasillista kraanavettä. Kotipizzan myyjä kertoi kuitenkin, että uusien sääntöjen mukaan he eivät saa antaa vettä, koska veden toimittaa erikseen jokin yhtiö. Yhtiön vedestä olisi tietenkin pitänyt maksaa. Kun valitin asiaa, myyjä soitti pizzerian omistajalle, ja sain puhua hänen kanssaan. Tämä franchising-yrittäjä kertoi olevansa kanssani samaa mieltä vesikiellon järjettömyydestä. Hän ei voinut asialle mitään, koska uusi sääntö oli tullut Kotipizzan pääkonttorista. ”Itsenäinen yrittäjä” ja omistaja ei siis voinut päättää edes vesihanojensa käytöstä.

Minun täytyy tunnustaa, että järjettömyydestä kimpaantuneena harjoitin kansalaistottelemattomuutta ja kävin itse hakemassa kraanasta vettä henkilökunnan pyöritellessä käsiään. Odotan nyt sydän kylmänä, milloin postilaatikkoomme tulee Kotipizza Group Oyj:n kraanavesilasku. Painajaisissani näen poliisin tulevan hakemaan minua kuulusteluun koti(pizza)rauhan häirinnästä.


10.01.18


Lisää kommentti

* Pakollinen tieto
4000
Drag & drop images (max 3)
Powered by Commentics

Comments

No comments yet. Be the first!

Page Top
 
Palautetta kirjoittajalle (myös tämän sivuston teknsisistä yksityiskohdista) voi lähettää osoitteeseen
Kirjoituksen uudelleen julkaiseminen on toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Takaisin tekijän (Olli Tammilehto) kotisivun alkuun (http://www.tammilehto.info)