Tämä Olli Tammilehdon kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisten Verkkolehdessä 14.9.2013. Uudelleen julkaiseminen toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Mitä arvoja Niinistö jakaa USA:n kanssa?


Tukholmassa järjestetyssä valtionpäämiesten tapaamisessa presidentti Niinistö on mennyt allekirjoittamaan minun ja meidän kaikkien suomalaisten puolesta yhteisen julkilausuman USA:n presidentin kanssa. Siinä väitetään, että Suomella ja USA:lla on yhteiset perusarvot. En ainakaan minä kannata USA:n valtion edustamia arvoja enkä usko että moni muukaan suomalainen. Ehkä kysymys on siitä, että Niinistöllä ja hänen edustamallaan virallisella Suomella on yhteiset arvot USA:n kanssa.

Jos näin on, Niinistön olisi julkisuudessa hiukan selvennettävä etiikkaansa. Onko hänen mielestään kansanvallan ja rahanvallan välillä jotain eroa? Hyväksyykö hän kidutuksen? Onko oikeusvaltion periaatteiden mukaista pitää ihmisiä vuosikausia vangittuna ilman oikeudenkäyntiä? Sopiiko Niinistölle, että pelkän terrorismiepäilyn perusteella ihmisen saa murhata kauko-ohjatulla lennokilla ja samalla tappaa lukuisia epäillyn lähellä sattumalta olleita viattomia ihmisiä? Onko vallankäyttö, joka perustuu ydinsodalla uhkailuun, hyväksyttävää? Onko Niinistön mielestä ilmastokatastrofi torjuttava vain siinä tapauksessa, ettei torjuminen vaaranna taloudellista kasvua ja haittaa suurten yhtiöiden toimintaa?


13.09.13


Kommentit

Ei vielä kommentoitu.

Kirjoita kommentti

* Pakollinen kenttä
(ei julkaista)
 
Bold Italic Underline Strike Superscript Subscript Code PHP Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
Ilmoita minulle uusista kommenteista sähköpostilla.
 
 
Powered by Commentics

Page Top
 

Palautetta kirjoittajalle (myös tämän sivuston teknsisistä yksityiskohdista) voi lähettää osoitteeseen
Kirjoituksen uudelleen julkaiseminen on toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Takaisin tekijän (Olli Tammilehto) kotisivun alkuun (http://www.tammilehto.info)

13.09.13