Tämä Olli Tammilehdon kirjoitus on julkaistu Lapin Kansassa (9.1.2018), Länsi-Uusimaassa (8.1.2018), Koillissanomissa (8.1.18), Forssan Lehdessä (9.1.18) ja Kauppalehdessä (15.1.18). Uudelleen julkaiseminen toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Kraanavesi pannassa Kotipizzassa

Olemme tottuneet yhdistämään byrokraattisen jäykkyyden ja sääntöjärjettömyyden valtiollisiin laitoksiin. Suurten yhtiöiden aikakaudella kafkamaisia kokemuksia saa kuitenkin todennäköisemmin yksityisessä maailmassa.

Hiljattain astuin nälkäisenä pizzeriaan, joka kuuluu pohjoismaiden suurimpaan ketjuun. Tilasin pizzan ja menin hakemaan vettä tutusta paikasta juomajääkaapin alahyllyltä. Siellä ei ollut kuitenkaan vesikannuja. Niinpä pyysin tiskiltä lasillista kraanavettä. Kotipizzan myyjä kertoi kuitenkin, että uusien sääntöjen mukaan he eivät saa antaa vettä, koska veden toimittaa erikseen jokin yhtiö. Yhtiön vedestä olisi tietenkin pitänyt maksaa. Kun valitin asiaa, myyjä soitti pizzerian omistajalle, ja sain puhua hänen kanssaan. Tämä franchising-yrittäjä kertoi olevansa kanssani samaa mieltä vesikiellon järjettömyydestä. Hän ei voinut asialle mitään, koska uusi sääntö oli tullut Kotipizzan pääkonttorista. ”Itsenäinen yrittäjä” ja omistaja ei siis voinut päättää edes vesihanojensa käytöstä.

Minun täytyy tunnustaa, että järjettömyydestä kimpaantuneena harjoitin kansalaistottelemattomuutta ja kävin itse hakemassa kraanasta vettä henkilökunnan pyöritellessä käsiään. Odotan nyt sydän kylmänä, milloin postilaatikkoomme tulee Kotipizza Group Oyj:n kraanavesilasku. Painajaisissani näen poliisin tulevan hakemaan minua kuulusteluun koti(pizza)rauhan häirinnästä.


10.01.18


Kommentit (1)

Aihe: Kraanavesi pannassa Kotipizzassa
Facebookdel.icio.usStumbleUponDiggGoogle+Twitter
Gravatar
ERKKI RANTAMÄKI (VAASA) kirjoittaa...
Kotipizza-ketju on ollut vaasalaisen Rabbe Grönblokmin perustama ja probagandassaan se on mainostanut jokaisen siihen kuuluvan toimivan "itsenäisenä yrittäjänä"!
Jo aikaahan on tiedetty että todellisuudessa nämä "yrittäjät" ovat pelkkiä renkejä vailla mitään omaa itsenäisyyttä. Kotipizza-ketju on tarkasti sanellut ne ehdot joilla siihen kuuluvissa "pizzaravintoloissa" toimitaan! Siitä syystä olen aina kiertänyt ne kaukaa!
Laajemmin ajatellen tässä nähdään liiallisen "yksityistämisen" vaarat, näin etenkin kun nyt "sote-uudistuksen" varjolla kansalaisten verovaroja saatetaan kupata yksityisille, firmoille jotka piilottavat voittonsa veroparatiiseihin!
10th January 2018 10:55am
Page 1 of 1

Kirjoita kommentti

* Pakollinen kenttä
(ei julkaista)
 
Bold Italic Underline Strike Superscript Subscript Code PHP Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
Ilmoita minulle uusista kommenteista sähköpostilla.
 
 
Powered by Commentics

Page Top
 
Palautetta kirjoittajalle (myös tämän sivuston teknsisistä yksityiskohdista) voi lähettää osoitteeseen
Kirjoituksen uudelleen julkaiseminen on toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Takaisin tekijän (Olli Tammilehto) kotisivun alkuun (http://www.tammilehto.info)