Tämä Olli Tammilehdon kirjoitus on julkaistu Turun Sanomissa 30.9.2013. Uudelleen julkaiseminen toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Syyrian jälkeen USA ja Venäjä?

Nyt kun Venäjä ja USA ovat saaneet aikaan mainion sopimuksen, jolla Syyria riisutaan kemiallisista aseista, odotamme innokkaina seuraavia askelia rauhan tiellä:

– Venäjä ja USA hävittävät viimeinkin omat kemialliset aseensa. Tähän maat ovat sitoutuneet ratifioimassaan kemiallisten aseiden kieltosopimuksessa. Hävittämiseen annettu jatkoaika meni umpeen huhtikuussa 2012.

– Israel pakotetaan ratifioimaan kemiallisten aseiden kieltosopimus ja lopettamaan valkoisen fosforin käyttäminen palestiinalaisia siviilejä vastaan. Tämän luulisi olevan helppoa, sillä maa on lähes täysin riippuvainen USA:n asetoimituksista

– USA ratifioi tavanomaisia aseita koskeva yleissopimuksen kolmannen pöytäkirjan ja lopettaa näin palopommien käytön siviilikohteissa. USA pommitti vuonna 2003 valkoisella fosforilla Irakin Fallujan asukkaita, minkä Pentagonkin on myöntänyt.


03.10.13


Kommentit

Ei vielä kommentoitu.

Kirjoita kommentti

* Pakollinen kenttä
(ei julkaista)
 
Bold Italic Underline Strike Superscript Subscript Code PHP Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
Ilmoita minulle uusista kommenteista sähköpostilla.
 
 
Powered by Commentics

Page Top
 
Palautetta kirjoittajalle (myös tämän sivuston teknsisistä yksityiskohdista) voi lähettää osoitteeseen
Kirjoituksen uudelleen julkaiseminen on toivottavaa. Siitä tarkemmin tekijän kotisivulla.

Takaisin tekijän (Olli Tammilehto) kotisivun alkuun (http://www.tammilehto.info)